welkom bij nvo groep

Meer dan 75 jaar advies in een eigentijds jasje

FRIS, EERLIJK & GERICHT.

HET KOMT GOED!

Je bent op zoek naar hulp voor jouw verzekeringen, hypotheek, bankzaken en/of pensioen, want je komt er zelf niet uit. Je hebt een expert met verstand van zaken én een frisse blik nodig. Die je adviseert en je uitlegt waarom het één wel past en het andere niet. Kortom: je bent op zoek naar de beste oplossing specifiek voor jouw situatie of bedrijf en daar heb je hulp bij nodig.

Wij helpen je daar graag bij!

Loop je tegen iets aan, wil je even sparren of kunnen we je adviseren in een concreet vraagstuk? Neem contact met ons op (voor het maken van een afspraak) en wij helpen je verder!

Vrijblijvend advies →

IN 3 STAPPEN

ALTIJD ADVIES & HULP

1

1

2

2

3

3

1 | ORIËNTEREND GESPREK

Wil je even sparren of heb je een concreet financieel vraagstuk? Het liefst helpen we je graag meteen verder. Als dit niet direct kan, brengen we alles in kaart en geven we je aan wat we voor je kunnen betekenen. De kosten voor dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Vrijblijvend advies →
2 | EEN GERICHT AANBOD

In antwoord op jouw vraag, zetten wij ons beste beentje voor. Vanwege onze kennis en kunde, ruime netwerk aan partners en grote gevoel voor rechtvaardigheid komen we tot de beste oplossing voor jouw situatie of bedrijf. We streven hierin altijd naar de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vrijblijvend advies →
3 | AKKOORD & SAMENWERKING

Na akkoord op ons voorstel, gaan we voor je aan de slag. Daarnaast maken we afspraken voor een prettige en langdurige samenwerking. We helpen je bij het afsluiten van het financieel product en blijven graag betrokken. Samen kijken we naar een oplossing die past bij jouw persoonlijke en financiële situatie.

Vrijblijvend advies →

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE

Bij NVO Groep krijg je onafhankelijk advies in begrijpelijke taal over verzekeringen, hypotheken, bankieren en pensioenen. Lees hier meer over in onze gratis bedrijfsbrochure.

Download brochure →

NVO NIEUWS

BLIJF FRIS.

We houden je graag op de hoogte van gerichte nieuwsitems, handige tips en frisse feitjes.

Alle nieuwsitems →

Verzekeringen

Scooterverzekering? Let dan goed op als je deze voor je kind afsluit.

Het lijkt misschien aantrekkelijk: de scooter van je kind verzekeren tegen een veel lagere premie dan wat de jonge bestuurder zou moeten betalen. Toch is het niet verstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden: bij schade kan de verzekeraar besluiten om niet uit te keren of om een hoog eigen risico te hanteren.

Jongeren betalen aanzienlijk meer verzekeringspremie voor hun scooter dan bijvoorbeeld iemand van middelbare leeftijd. Alle aanbieders van scooterverzekeringen rekenen een leeftijdstoeslag. Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat het gemiddelde premieverschil tussen een 16-jarige en een 45-jarige bestuurder voor een Peugeot-scooter jaarlijks ruim 1.600 euro bedraagt bij een volledig casco dekking. Dit verschil wordt nog groter bij bijvoorbeeld een scooter met een hoger risico op diefstal, zoals een Vespa.

Regelmatige bestuurder
Vaak wordt een bromfiets verzekerd op naam van de ouders, wat tot de leeftijd van 18 jaar vrij gebruikelijk is. Echter, het is cruciaal om te vermelden wie de regelmatige bestuurder is. De verzekeraar vraagt hierom en bepaalt mede de premie op basis van de leeftijd van deze jonge bestuurder.

Als het kind niet bij de verzekeraar bekend is, kan dat financiële gevolgen hebben. Volgens MoneyView hanteren alle aanbieders in hun voorwaarden een verhoogd eigen risico voor schades veroorzaakt door een niet-geregistreerde jonge bestuurder. Dit extra eigen risico varieert van 200 tot 3.000 euro per schadegebeurtenis.

Fraude
Bovendien bieden sommige verzekeraars helemaal geen dekking voor verkeersschade veroorzaakt door een onbekende jonge bestuurder, zelfs niet als het schade aan een ander betreft. Ten slotte kan het verzwijgen van de bestuurder worden beschouwd als fraude door de verzekeraar.

Lees meer

Verzekeringen

Voorkom waterschade door (kit)voegen tijdig te vervangen

We kennen het allemaal: die vervelende lekkages door versleten kit- en voegwerk. Maar wist je dat deze kleine onderhoudsklus een wereld van verschil kan maken?

Lekkages door (kit)voegen zijn een veelvoorkomend probleem, en het ergste? Vaak valt deze schade niet onder je verzekering! Maar waarom niet, vraag je je af? Nou, de meeste verzekeraars sluiten schade door lekkende voegen expliciet uit. Slijtage is namelijk voorspelbaar, en verzekeringen dekken doorgaans enkel onverwachte gebeurtenissen.

Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is regelmatig onderhoud essentieel. Temperatuurwisselingen en agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de kit aantasten, met scheuren en lekkage als gevolg.

Het goed onderhouden van kitvoegen komt er in de praktijk op neer dat de voegen op gezette tijden worden gecontroleerd en zo nodig ook worden vervangen. Het is het meest effectief om in het koudere jaargetijde de kitvoegen te beoordelen, omdat door de lagere temperaturen de bouwmaterialen door thermische krimp korter zijn geworden en de kitvoegen daardoor op hun breedst. Tijdens het controleren moet er gelet worden op:

  • onthechting en/of scheurvorming;
  • beschadiging en/of verwering;
  • aantasting en/of schimmels;
  • algehele staat van onderhoud van de omringende constructiedelen.

Maar geen paniek! Met het juiste onderhoud voorkom je een hoop ellende. Controleer je kitvoegen regelmatig en vervang ze indien nodig. Ons advies? Vernieuw het kitwerk in de “natte ruimtes” elke 5-7 jaar.  Zo houd je jouw huis waterdicht en bespaar je op lange termijn kosten én kopzorgen.

Dus, neem de touwtjes in handen en bescherm je huis tegen waterschade!

Lees meer